09.08.2021/18:03

Sklepy spożywcze tracą na otwarciu rynku gastronomicznego. Spada sprzedaż mięsa i wędlin. Jedynym wygranym dyskonty! [PANEL GfK]

Po ustąpieniu trzeciej fali pandemii polscy konsumenci powracają do dawnych zwyczajów. W pierwszej połowie 2021 r. spada sprzedaż żywności i FMCG w sklepach, w tym także w kanale online. Rosną obroty gastronomii. Trendy prozdrowotny i proekologiczny, które pandemia wzmocniła, wciąż jednak się utrzymują. To dane z analiz Panelu Gospodarstw Domowych GfK Polonia.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także