31.08.2016/10:45

Producenci marnują więcej żywności niż handel

Żywność jest marnowana nie tylko w naszych domach. Już sami producenci są odpowiedzialni za 39 proc. generowanych odpadów żywnościowych. Na etapie sprzedaży i dystrybucji powstaje ich 5 proc. - czytamy w serwisie infoWire.pl.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • Alicja Kubiak Hurtum.pl 01.09.2016

    Nieważne kto marnuje, ważne aby w ogóle żywność się nie marnowała. Teraz firmy produkcyjne i handlowe mają możliwość skorzystania z hurtum.pl gdzie mogą wystawić swoją ofertę sprzedaży produktów z kończącymi się terminami ważności. Zapraszam do zapoznania się i rejestracji na hurtum.pl

  • Krytyk 01.09.2016

    Artykuł nie na temat. W tytule mowa jest o marnowaniu żywności przez producentów, natomiast w treści o marnowaniu przez handel. Ponadto podawane liczby są niezgodne z opisem. Mowa jest o tym, że więcej żywności marnują producenci niż handel, z procentów wynika jednak, że producenci marnują 5%, a handel 39%. Dobrze, że dzisiaj 1 września...

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.