Przyjęta przez PE nowa strategia „Od pola do stołu” ma zapewnić konsumentom w UE lepszą żywność
Państwa unijne potrzebują wiążących celów, jeżeli chodzi o ograniczanie ilości pestycydów. Muszą także dokonać przeglądu norm dobrostanu zwierząt i przeznaczyć więcej gruntów pod uprawy ekologiczne. Jednocześnie rolnicy muszą otrzymywać uczciwą część zysków z żywności produkowanej w sposób zrównoważony – to tylko niektóre założenia przyjętej przez Parlament Europejski nowej strategii „Od pola do stołu”. Rezolucję przyjęto stosunkiem głosów 452 do 170, 76 posłów wstrzymało się od głosu.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
5