25.10.2021/00:23

Przyjęta przez PE nowa strategia „Od pola do stołu” ma zapewnić konsumentom w UE lepszą żywność

Państwa unijne potrzebują wiążących celów, jeżeli chodzi o ograniczanie ilości pestycydów. Muszą także dokonać przeglądu norm dobrostanu zwierząt i przeznaczyć więcej gruntów pod uprawy ekologiczne. Jednocześnie rolnicy muszą otrzymywać uczciwą część zysków z żywności produkowanej w sposób zrównoważony – to tylko niektóre założenia przyjętej przez Parlament Europejski nowej strategii „Od pola do stołu”. Rezolucję przyjęto stosunkiem głosów 452 do 170, 76 posłów wstrzymało się od głosu.

Limit 8 bezpłatnych artykułów w miesiącu został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także