03.04.2018/08:07

Sezon grillowy to czas branży mięsnej

Od kwietnia rusza w Polsce sezon grillowy. Na zyski czekają firmy mięsne i wędliniarskie, bo na okres od kwietnia do końca sierpnia przypada zdecydowana większość rocznej sprzedaży tych produktów - pisze Rzeczpospolita.

Według danych GUS początek tego roku nie był zbyt udany dla branży mięsnej. Produkcja była niższa o 12 proc. niż rok temu. Dlatego wszyscy czekają na sezon grillowy.

Eksperci spodziewają się, że w tym roku rządzić będą przekąski. Jeśli chodzi o inny asortyment, Polacy będą kupowali kiełbasy, kaszanki, żeberka i karkówkę. Interesujące są również pomysły firm na mięso dla wegetarian.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz Komentarz dodany pomyślnie - oczekuje na weryfikację

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.