Spadają ceny żywności na świecie
Indeks cen żywności FAO zmniejszył się w marcu do 171,0 pkt. wobec 175,8 pkt. w lutym (-2,8% m/m), co jest jego najsilniejszym miesięcznym spadkiem od sierpnia 2015 r. Spadek indeksu w ujęciu miesięcznym wynikał z niższych cen 4 z 5 jego składowych: cukru (-10,9% m/m), oleju roślinnego (-6,2% m/m), produktów mlecznych (-2,3% m/m) oraz zbóż (-1,8% m/m). Wzrost cen odnotowano jedynie w przypadku mięsa (+0,7%).
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z bycia naszym Subskrybentem!
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Dostęp roczny 365 dni149.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 45 tys. materiałów dziennikarskich
- Dostęp do wszystkich galerii zdjęć i materiałów wideo
- Satysfakcję z przynależności do unikalnej społeczności ludzi ze świata handlu/FMCG skupionej wokół portalu wiadomoscihandlowe.pl - największego tego typu serwisu w Polsce
1 komentarz
-
08.04.2017
To dlaczego w sklepach wszystko drożeje?
4