02.08.2017/10:15

Unilever wyprodukuje w Polsce więcej zup w proszku i majonezu

Koncern Unilever zakończył rozbudowę swojej poznańskiej fabryki przy ul. Bałtyckiej gdzie produkowane są m.in. zupy w proszku, zupy płynne, przyprawy, ketchupy i majonezy. To oznacza, że już wkrótce firma istotnie zwiększył swoje moce produkcyjne w obszarze produktów spożywczych.

W ramach rozbudowy fabryki powstała nie tylko hala produkcyjna, ale też podziemny zbiornik retencyjny na wody deszczowe, zmodernizowano i rozbudowano również infrastrukturę techniczną.

Nową halę produkcyjną dla Unilevera wybudowała firma Eiffage Polska Budownictwo.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.