15.07.2021/15:10

Na rynku mleczarskim brakuje ekologicznych surowców. Producenci szukają dostawców za granicą

Przestawienie tradycyjnej produkcji mleka na ekologiczną to czasochłonny proces, który zajmuje dwa lata. Obecnie na takie rozwiązanie decydują się dostawcy największych i najbogatszych mleczarni, które stać na dotowanie rolników w okresie przejściowym. To powoduje, że surowca ekologicznego w Polsce jest za mało – mówi w rozmowie z wiadomoscihandlowe.pl Marcin Hydzik, prezes zarządu Związku Polskich Przetwórców Mleka (ZPPM). 

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także