01.12.2019/15:17

W grudniu rośnie problem marnowania żywności

Boże Narodzenie sprzyja marnowaniu żywności. Polacy kupują wtedy więcej jedzenia, którego często nie są w stanie później spożytkować lub odpowiednio przechować. – Na szczęście coraz więcej osób zwraca uwagę na to, żeby w okresie świątecznym nie przesadzać z gotowaniem. Prężnie działają również jadłodzielnie i organizacje, które zajmują się dystrybucją jedzenia, która zostaje nam po świętach – komentuje Sylwia Romańczak z Federacji Polskich Banków Żywności.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.