Właściciel marki Diamant wydał 260 mln zł na modernizację cukrowni
30 października Pfeifer & Langen Polska, producent cukru Diamant, uruchomi zmodernizowaną cukrownię w Środzie Wielkopolskiej.
Cukrownia „Środa” jest teraz jednym z najnowocześniejszych i najbardziej przyjaznych środowisku obiektów tego typu w Europie. Koszt modernizacji wyniósł ponad 260 mln zł, dzięki czemu stanowi jedną z największych inwestycji w Wielkopolsce w ostatnim czasie.
Pfeifer & Langen Marketing zajmuje się koordynacją sprzedaży i dystrybucji klientom indywidualnym i przemysłowym cukru białego, cukru trzcinowego oraz bogatej gamy asortymentu cukrowego. Pod marką Diamant na rynku znajdują się różne rodzaje cukru o rozmaitym przeznaczeniu. To m.in. cukier drobny, w kostkach, cukier puder, smakowy cukier puder, cukier gruba rafinada, cukier kandyz, kandisstick, cukier brązowy, cukier żelujący, cukier demerara, cukier muscovado, cukier vending, cukier w saszetkach, cukier posypkowy a także masa fondant.
3