16.12.2019/13:05

Wszyscy chcą zarabiać na zdrowej żywności

W ostatnich latach rynek żywności nazywanej „zdrową” rośnie. Sklepy z produktami eko, bio i tradycyjnymi największą popularnością cieszą się w dużych miastach, gdzie wciąż mogą być rozwijane. Specjalistyczne sieci z tego typu asortymentem mają jednak konkurencję – supermarkety i dyskonty, które już dawno dostrzegły, że na „zdrowej żywności” można dobrze zarobić.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • Tomasz 16.12.2019

    Produkty BIO są kategorii Premium, klasa 1, 2 i 3. W Polsce niestety większość to klasa 2 i 3.

  • czytający etykiety klient 16.12.2019

    Trzeba uważnie czytać etykiety. A najlepiej to kupować produkty małych, lokalnych, krajowych producentów (zamiast koncernów produkujących i środki do czystości, i żywność).

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.