17.12.2019/13:05

Żywność przyszłości: farmy owadów, wertykalne plantacje i technologie

Produkcja żywności może odpowiadać za emisję nawet 37 proc. światowych gazów cieplarnianych. Do kilkunastu procent emisji dwutlenku węgla przyczynia się sama hodowla zwierząt, z kolei każde 4 kg zjedzonej wołowiny ma taki sam wpływ na globalne ocieplenie, jak przelot z Nowego Jorku do Londynu. W walce z problemem pomóc mają nowoczesne technologie i nietypowe rozwiązania.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • RAVEN123 17.12.2019

    Pompują patologi i pompują te EKO bzdury... wojna światów globalni psychopaci przygotowują się na nowe pole biznesowe, aby znowu zaciągać biliardy przez kolejne 30 lat na tych niby zmianach i reformach ekologicznych, a Oywatele jak bida tak bida... eko bida

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.