REKLAMAWitpak, baner główny (lipiec-sierpień 2019)
słodycze

słodycze

Uwolnienie rynku cukru w listopadzie 2017 roku przyczyniło się do znacznego spadku cen na rynku - pisze Dziennik Gazeta Prawna.

REKLAMABIG InfoMonitor_belka w artykułach

Znaczny wzrost produkcji cukru po listopadzie 2017 roku uderzył w wyniki największych podmiotów. Przykładowo, Krajowa Spółka Cukrowa w 2018 roku zanotowała przychody niższe o ponad 700 mln złotych (spadek do 2,1 mld złotych), a zyski zanurkowały z 375 do 34 mln złotych.

Jak wskazują eksperci, na początku tego roku obserwowany był już delikatny wzrost cen cukru w Unii Europejskiej, ale ten rok producenci i tak uznają za stracony. Firmy zamykają nierentowne fabryki, dlatego w 2020 roku nastąpi prawdopodobny wzrost cen surowca.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 0

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony