REKLAMAPRIM (KABANOS) - GRILL - Baner Główny (29.04-30.06.2020)
Sery premium Džiugas

Sery premium Džiugas (fot. materiał partnera)

Segment serów premium wciąż rośnie napędzany różnymi trendami. Polski konsument to konsument dojrzały i świadomy, który wybiera produkty z czystą etykietą, wyróżniające się jakością i składem. Nasze produkty jak najbardziej wpisują się w te trendy. Firma Žemaitijos pienas w swojej ofercie posiada długo dojrzewające sery Džiugas, które produkowane są z 4 podstawowych składników: mleka, soli, kultur bakterii kwasu mlekowego, enzymu koagulującego. Do produkcji serów nie używamy dodatków i konserwantów .

REKLAMAPPH 2020 - PROMOCJA 25% - Belka w artykułach (kwiecień - maj 2020)

Džiugas doskonale nadaje się do spożycia przez wegetarian, ponieważ w procesie produkcji wykorzystywane są enzymy pochodzenia niezwierzęcego. Polecamy również  dla osób z nietolerancją laktozy.

Ser jest bogaty w wapń, 100 g sera Džiugas zawiera zalecaną dzienną dawkę magnezu. Jest również źródłem białka; 100 g sera Džiugas dostarcza nawet 33 g wartościowego, łatwo przyswajalnego białka.

W Polsce dostępne są  sery Džiugas o  różnych okresach dojrzewania najbardziej popularne  to : 12, 18, 24 i  36  miesięcy.

  • Džiugas Mild, dojrzewający 12 miesięcy. W serze pojawiają się już elementy charakterystyczne dla klasycznego sera dojrzałego. Ma przyjemnie pikantny aromat i delikatnie ostry smak. Wyróżnia się kremową barwą, jego tekstura jest zwarta i łatwa do kruszenia. Ser dobrze komponuje się ze świeżymi owocami lub warzywami, a także kanapkami. Polecany jako dodatek do potraw na śniadania.
  • Džiugas Piquant, dojrzewający 18 miesięcy. Ser dojrzewający przez 18 miesięcy łączy harmonię intensywnych aromatów oraz pikantnego smaku. Widoczne kryształki wapnia tworzą delikatną kruchość struktury. Wyróżnia go też żółtawa barwa.

Produkt kroi się w cienkie chipsy, dzięki czemu zapewnia nie tylko przyjemny smak, ale także świetnie nadaje się jako dodatek do zup i sałatek. Jest szczególnie polecany do dań obiadowych. Idealny do paluszków grissini, suszonych owoców

  • Džiugas Delicate, dojrzewający 24 miesiące. Dojrzały ser charakteryzujący się subtelnym bogactwem smaku. Ostry smak sera przeplata się z nutą słodkich, suszonych owoców. Delikatnie głębokim smakiem można cieszyć się przy filiżance kawy. Szczególnie polecamy  do dań głównych. Idealny z miodem bądź orzechami.
  • Džiugas Gourmet, dojrzewający 36 miesięcy. Ser o wyrazistym, mocnym, pikantnym smaku. Kruchy, z widocznymi białymi kryształkami wapnia, co świadczy o dojrzałości sera. Jest to pyszna przekąska do wina. Doskonale komponuje się z orzechami, owocami, miodem.

Dostępna jest również  w Polsce ekskluzywna i limitowana linia litewskich serów Dziugas Twardy ser DŽIUGAS® EXCLUSIVE dojrzewający 60 miesięcy (5 lat ), Twardy ser Dziugas very Old Vo dojrzewający 100 miesięcy( 3300 dni) oraz Twardy ser DŽIUGAS Extra Old XO  dojrzewający  120 miesięcy (10 lat) .

Najwyższa jakość surowców, specjalna receptura , doświadczenie serowarów i wyjątkowo długie dojrzewanie pozwoliło uzyskać unikatowy smak i aromat przeznaczony dla wyjątkowego  smakosza.

Czas  spróbować, czas docenić !

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 0

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMAPPH 2020 - PROMOCJA 25% - Half Page (kwiecień - maj 2020)
do góry strony