REKLAMAHELIO - Baner Główny - Natura (18-24.03.2019)

KALENDARIUM KONFERENCJI

 

12 września 2017, 13:30

W tym roku targi Polagra Food odbędą się w dniach 25-28 września w Poznaniu. Towarzyszym będą im m.in. Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych Polagra Tech, a także Międzynarodowe Targi Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro / Invest Hotel.

REKLAMATargi w Krakowie - Belka w artykułach (marzec)

(fot. materiały partnera)

Polagra Food to doroczna prezentacja osiągnięć polskich producentów żywności, jak również przegląd propozycji z całego świata. Trzy pawilony zostaną zapełnione po brzegi produktami przygotowanymi w oparciu o potrzeby konsumentów, trendy eko, a także takimi, które powstały w zgodzie z tradycją kulinarną z różnych zakątków świata.

Najsilniej podczas targów będzie reprezentowana branża mleczarska. Oprócz znanych z półek sklepowych produktów w nowych wariantach smakowych na stoiskach wystawców pojawią się licznie nowości. Sery bez laktozy, BIO, bez GMO to trend, który będzie można dostrzec wśród prezentowanych produktów. Polscy producenci przygotowali także zaskakujące pomysły na serowe przekąski stanowiące doskonałe rozwiązanie na posiłek w szkole, pracy czy podczas weekendowych wycieczek.

Znacząca część ekspozycji na targach Polagra Food zostanie dedykowana branży mięsnej. Zwiedzający targi będą mogli zapoznać się z nowymi propozycjami tego sektora. Na ekspozycji nie zabraknie mięsnych dań gotowych będących odpowiedzią na potrzeby konsumentów poszukujących pomysłu na „szybki”, a jednocześnie smaczny

Polscy producenci zaprezentują również produkty z grupy słodyczy i przekąsek: chrupiące snacki na bazie pieczywa żytniego czy razowego, lizaki i ciasteczka bez cukru, warzywna liofilizowane, batony z liofilizowanymi owocami, bezglutenowe muffiny, soki i lemoniady (np. o smaku imbiru i pigwowca japońskiego). Nie lada gratką będą wodorosty o smaku bekonu.

Oprócz żywności produkowanej przez polskich producentów na targach pojawi się liczne grono firm z zagranicy. Jak co roku zwiedzający będą mogli liczyć na nowości z Półwyspu Apenińskiego – tradycyjne włoskie wędliny i sery, oliwy, makarony, wina czy przetwory warzywne. Ponadto będzie można zasmakować  między innymi w hiszpańskim salami, cypryjskich serach, herbatach z Cejlonu i Sri Lanki, rybach poławianych w litewskich wodach, węgierskich przetworach z pomidorów i niemieckich serach w posypkach kwiatowych.

Materiał dostarczony przez partnera.

Poleć innym

Komentarze (1)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~ems 1 ponad rok temu

    Aktualne targi w Poznaniu to totalne nieporozumienie! Chyba, że liczymy na wycieczki szkolne, ale jaki to zysk dla Wystawców. ZERO informacji w Internecie, ABSOLUTNE ZERO! Targi zamiast dbać o interes Wystawców, to te Targi dbają "same o siebie" to znaczy może lepiej jakby Wystawców nie było i będą Targi dla Targów. Jak ktoś chce pojechać na marną "wycieczkę" to ok, jak mu szkoda straconego czasu i niepotrzebnych wydatków to lepiej zostać w domu i odpocząć ... Komercjalizm Tragów Poznańskich dosięgnął dna!

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
do góry strony