28.06.2022 / 08:28
StoryEditor

Jeden człowiek zabity, drugi w szpitalu przez awanturę o majonez w Subway’u

Subway (Shutterstock)
Pracownica sieci Subway została zastrzelona przez klienta niezadowolonego z jakości jedzenia. Właściciel restauracji powiedział portalowi newsweek.com, że poszło o „zbyt dużo majonezu na jego kanapce”.

Do strzelaniny doszło na stacji benzynowej w centrum Atlanty w USA. Zastrzelona to nie jedyna z poszkodowanych w strzelaninie. Druga osoba trafiła do szpitala z obrażeniami - do...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 68% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

Przegląd prasy
13.12.2025 / 12:09
StoryEditor
Wosana przyspiesza inwestycje. Firma będzie mocniej czerpać od swoich japońskich właścicieli
Andrzej Odzioba, prezes Wosany zapowiada inwestycje w kolejne zakłady produkcyjne i rozszerzanie portfolio o napoje inspirowane trendami z Japonii (fot. materiały prasowe)

Firma Wosana, przejęta w 2024 r. przez japońską DyDo Group, inwestuje w zaplecze produkcyjne. To, co będzie produkować ma lepiej odpowiadać na potrzeby konsumentów, którzy coraz chętniej wybierają produkty naturalne, funkcjonalne i inspirowane światowymi trendami – także tymi pochodzącymi z Japonii.

W centrum strategii Wosany stoją inwestycje w zakład w Andrychowie, gdzie w marcu 2025 r. ruszyła kolejna linia aseptyczna. Nowa infrastruktura umożliwia produkcję napojów be...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10.12.2025 / 12:59
StoryEditor
Dlaczego Polacy nie ufają tej żywności? Dane pokazują bariery zakupowe
(fot. Shutterstock)

Choć Polacy chętnie sięgają po ryby w puszce, wciąż towarzyszy im wiele przekonań pochodzących z dawnych lat. Najnowsze badanie pokazuje, że kategoria ta jest jednocześnie popularna i silnie niedoceniana. Konsumenci deklarują jej obecność w codziennym menu, a równocześnie przyznają, że jedzą za mało ryb. Co sprawia, że ten produkt budzi tyle wątpliwości?

Badanie SW Research pokazuje, że 83 proc. Polaków uznaje ryby w puszce za wygodny sposób na szybki posiłek. Choć obraz tego produktu przez lata kojarzono głównie z wyjazdami, dł...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. grudzień 2025 19:04