16.04.2021 / 13:47
StoryEditor

Obiadem w pandemiczną chandrę! Które potrawy uszczęśliwiają nas najbardziej? [BADANIE]

Dobry posiłek poprawia nastrój (Shutterstock)
Pizza czy kebab? Kurczę pieczone czy sushi? Potrawy chińskie, tajskie czy hinduskie? Niemiecki portal gastro-kurierski Lieferando.at przeprowadził eksperyment z wykorzystaniem tzw. Skali Odczuwania Chwilowego Nastroju, by sprawdzić, które potrawy powodują największy wzrost poziomu „hormonów szczęścia”, czyli najbardziej wzmacniają – chwilowe niestety – poczucie zadowolenia, jakie odczuwamy po zjedzeniu smacznego posiłku.

Portal Lieferando.at odnotował, że w ciągu pierwszych trzech miesięcy tego roku liczba zapytań dotyczących jedzenia na wynos wpisywanych w wyszukiwarkach internetowych wzrosła o...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10.10.2025 / 11:11
StoryEditor
Potężna fuzja w dystrybucji mięsa: Bruno Tassi i PCM K&K tworzą ogólnopolską sieć
Tomasz Nowak, Przewodniczący Rady Nadzorczej w Multifood oraz prezes i właściciel Pomorskiego Centrum Mięsnego K&K

Firmy Bruno Tassi i Pomorskie Centrum Mięsne K&K, podjęły strategiczną decyzję o połączeniu i integracji spółek. Głównym celem fuzji jest dalszy rozwój i budowa silnej, ogólnopolskiej sieci dystrybucyjnej.

Ważna informacja w sektorze dystrybucji mięsa i wędlin w Polsce. W dniu 1 października 2025 roku właściciele dwóch prężnie działających polskich dystrybutorów, Pomorskiego Centr...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30.09.2025 / 14:17
StoryEditor
Paweł Piątek, Danone: Polska staje się Azją Europy. Tu rzeczy niemożliwe stają się możliwe [WIDEO]
Paweł Piątek, Danone (fot. Wh)

Z prezesem grupy spółek Danone w Polsce Pawłem Piątkiem rozmawiamy o inwestycjach technologicznych globalnego giganta w Polsce. Jak podkreśla menedżer, nasz kraj staje się centrum rozwoju technologicznego, które rezonuje na inne rynki, na których producent jest obecny.

Obejrzyj rozmowę z general managrem grupy spółek Danone w Polsce Pawłem Piątkiem. W kolejnych dniach opublikujemy kolejne części naszego wywiadu.

 

 

 

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 10% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

14. październik 2025 04:57