15.03.2022 / 11:35
StoryEditor

Ocado podpisało umowę z Auchan Retail Polska! Powstanie centrum dystrybucyjne naszpikowane nowoczesną technologią, dedykowane e-commerce

Brytyjska i francuska firma zawarły umowę, która zakłada rozpoczęcie w 2024 roku budowy nowoczesnego magazynu dedykowanego e-commerce. Ocado dostarczy również oprogramowanie do sklepów stacjonarnych Auchan w Polsce.

Nowe centrum powstanie w okolicach Warszawy i będzie wykorzystywało technologię Ocado Smart Platform. Auchan skorzysta również z rozszerzeń i poprawek, które Ocado zaprez...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

20.10.2024 / 12:03
StoryEditor
McDonald‘s wprowadza zmiany. Wołowina za droga, czas na kurczaka
McDonald‘s wprowadza zmiany (fot. Shutterstock)

McDonald‘s w USA zmaga się z odpływem klientów spowodowanym rosnącymi cenami swoich produktów. W odpowiedzi, gigant fast foodu zmienia swoją strategię, stawiając na tańszą alternatywę – kurczaka. Sieć restauracji chce w ten sposób zrekompensować wysokie koszty wołowiny i przyciągnąć klientów, których ograniczony budżet zmusza do oszczędności.

Rosnące ceny wołowiny stają się coraz większym wyzwaniem dla McDonald‘s – informuje portal bankier.pl. W pierwszym kwartale 2024 roku cena eksportowa mięsa wołowego wzrosła o 12...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 90% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

21.10.2024 / 13:11
StoryEditor
Patryk Sienkiewicz, CEO Food Bugs: Na świecie już ponad 2 miliardy ludzi od lat je owady i nikogo to nie dziwi [WYWIAD]
Patryk Sienkiewicz, Food Bugs (po lewej) (fot. Food Bugs)

– Naszą misją jest „odczarowanie” tej złej sławy i edukacja konsumentów o korzyściach płynących z zastosowania tego surowca w produktach spożywczych. Nie ukrywamy, że produkty wzbudzają ciekawość i świadomie docieramy do osób otwartych na nowości i niebojących się nowych wyzwań – mówi Patryk Sienkiewicz, CEO Food Bugs, firmy specjalizującej się w produkcji wyrobów z owadów.

Jak wygląda potencjał rozwoju rynku produktów z owadów? Jak wygląda stan obecny i jak wygląda perspektywa krótko-, średnio i długoterminowa?

Rynek produktów spożywczy...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23. październik 2024 02:00