23.07.2019 / 11:19
StoryEditor

Na Dolnym Śląsku powstanie nowy kompleks handlowy z dyskontem spożywczym

(materiały prasowe)
Firma Trei Real Estate powiększyła portfel gruntów o działkę w Bolesławcu, w woj. dolnośląskim. Deweloper kupił teren o powierzchni prawie 70 tys. mkw., na którym planuje budowę kompleksu handlowego. W jego skład wejdzie m.in. market budowlany, dyskont spożywczy oraz park handlowy, realizowany pod marką Vendo Park.

Park handlowy zlokalizowany przy ul. Staroszkolnej w Bolesławcu będzie największym dotychczasowym Vendo Parkiem zbudowanym przez Trei w Polsce. Obiekt dostarczy ponad 9 000 mk...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 87% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

18.10.2024 / 11:14
StoryEditor
Młodsi do Żabki, starsi do Biedronki, czyli jak wiek przekłada się na sklepy, do których chodzą konsumenci

Żabka to sklep dla najmłodszych konsumentów, Dino dla emerytów – wynika z analizy firmy OC&C, która znalazła się w prospekcie emisyjnym Grupy Żabka. Giełdowy debiutant to także sklep dla klienteli wielkomiejskiej.

Dane pokazują, że za 19 proc. klientów Żabki odpowiadają osoby w wieku 18-24 lata. Największy odsetek to ci w wieku 25-34 lata, którzy odpowiadają za 36 proc. ogółu klientów w s...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10.10.2024 / 15:17
StoryEditor
Roślinna rewolucja w Max Premium Burgers
Restauracja Max Burgers w Krakowie (fot. mat. pras.)

Max Premium Burgers, szwedzka sieć restauracji fast food, opublikowała raport nt. zrównoważonego rozwoju za 2023 rok, który prezentuje osiągnięcia firmy na drodze do zmniejszenia wpływu na środowisko. Kluczowym elementem tej strategii było wprowadzenie menu Supreme Green, które zawiera produkty o niskiej emisji CO2. Dzięki temu firma zbliża się do ambitnego celu – aby co najmniej połowa sprzedawanych posiłków była pozbawiona czerwonego mięsa. W Polsce wynik ten już osiągnął 41 proc.

Wprowadzenie roślinnego menu Supreme Green było jednym z najważniejszych kroków, które pozwoliły MAX Premium Burgers osiągnąć 46 proc. sprzedaży posiłków bez czerwonego mięsa na...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23. październik 2024 01:30