24.11.2020 / 10:48
StoryEditor

Park handlowy HopStop Siedlce z Lidlem jako operatorem spożywczym zmienia właściciela. Nabywcą LCP Properties

Park handlowy HopStop Siedlce (fot. mat. prasowe)
Park Handlowy HopStop w Siedlcach, został sprzedany przez Katharsis Development, polskiego dewelopera, do LCP Properties, brytyjskiego inwestora posiadającego własny oddział w Polsce.

HopStop w Siedlcach to kolejny z parków handlowych wybudowanych przez Katharsis Development pod tym szyldem. Poprzednie nieruchomości, znajdujące się w Radomiu, Zamościu (2 obie...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 88% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

26.07.2024 / 18:38
StoryEditor
Rynek gastronomiczny wybuchł. Motorem rozwoju są foodtrucki, czyli mobilne bary na kółkach [NOWE DANE]

Liczba placówek i podmiotów działających na szeroko pojętym rynku gastronomicznym wzrosła z niemal 70,4 tys. w 2011 r. do ponad 97,7 tys. na koniec I połowy 2024 r. To oznacza, że w ciągu 13 lat przybyło w naszym kraju grubo ponad 27 tys. firm. Czy pandemia rzeczywiście wywołała kryzys w branży? Co napędza rozwój gastronomii w Polsce?

W ciągu ostatnich 13 lat najwięcej przybyło firm w kategorii „restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne” z 40 960 do 62 134 na koniec I półrocza 2024 r. Jak wy...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

26.07.2024 / 15:05
StoryEditor
Francuzi będą sprzedawać hodowane komórkowo foie grass. Startup Gourmey wystąpił o zgodę do urzędników UE
Jest pierwszy w UE wniosek o pozwolenie na sprzedaż mięsa komórkowego (mat. prasowe)

Francuski startup Gourmey wystąpił do organów regulacyjnych Unii Europejskiej o zezwolenie na sprzedaż swojego hodowanego komórkowo foie gras – pasztetu tradycyjnie produkowanego ze stłuszczonych wątróbek karmionych przemocą kaczek i gęsi. To pierwszy w historii tego typu wniosek w Unii Europejskiej.

Mięso hodowane komórkowo – drób, wieprzowina czy owoce morza – zdaniem producentów nie różni się pod względem swoich właściwości od mięsa pochodzącego z hodowli zwierząt. Wytwar...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

26. lipiec 2024 23:50