25.09.2025 / 15:24
StoryEditor

Zero waste i benefity pracownicze. Jak Intermarché łączy ekologię z korzyściami dla załogi?

Zero waste i benefity pracownicze. Jak działa outlet Intermarché? (fot. Shutterstock)

Czy można stworzyć program benefitów pracowniczych, który jednocześnie wspiera ideę zero waste i realnie wpływa na ograniczanie marnowania żywności? Intermarché od kilku lat pokazuje, że to możliwe. Dzięki wyjątkowemu rozwiązaniu pracownicy centrali Grupy Muszkieterów zyskują więcej niż tylko tańsze zakupy. Jak działa to innowacyjne podejście?

Już od 4 lat w centrali Grupy Muszkieterów działa outlet stworzony z myślą o pracownikach serwisów obsługujących sieci Intermarché i Bricomarché. Sklep otwiera swoje drzwi w wyb...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23.09.2025 / 09:42
StoryEditor
CEO Stuart: Stawiamy na Polskę. W najbliższych miesiącach chcemy podwoić skalę dostaw same-day
Cornelia Raportaru, CEO Stuart

Marka Stuart świętuje 5-lecie działalności nad Wisłą. Z tej okazji pytamy CEO firmy o kulisy wejścia platformy na polski rynek w środku pandemii i o kluczowe filary rozwoju z perspektywy dostaw ekspresowych. Cornelia Raportaru analizuje też nasz rynek na tle Francji i Wielkiej Brytanii.

Stuart obchodzi obecnie 10-lecie działalności globalnie oraz 5 lat obecności na rynku polskim. Które z dotychczasowych osiągnięć firmy uważa Pani za najbardziej przełom...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23.09.2025 / 13:28
StoryEditor
Polskie smart warzywa atakują! Do 2030 r. spółka SVI wyda na rozwój upraw hydroponicznych ponad 200 mln zł
Farma hydroponiczna Smart Vegetable Innovations (fot. Agnieszka Majchrowicz)

Smart Vegetables Innovations, spółka z Grupy Green Holding, rozwija nowoczesne uprawy w systemie hydroponicznym, które pozwalają na oszczędne gospodarowanie wodą, niezależność od pogody i eliminację pestycydów. Spółka jeszcze w tym roku zakończy budowę trzeciego modułu szklarni, co zwiększy moce produkcyjne spółki o 30 proc. Do 2030 roku wyda co najmniej 200 mln zł – chce podwoić powierzchnię własnych upraw do 9 ha.

Rozbudowa szklarni o drugi moduł o powierzchni 1,5 ha, zakończona w listopadzie 2024 roku, pozwoliła Smart Vegetables Innovations znacząco zwiększyć skalę działania. Aktualnie s...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

25. wrzesień 2025 15:25