08.08.2023 / 08:36
StoryEditor

DPD przyspiesza z inwestycjami w automaty paczkowe. Wiemy, ile ma maszyn w Polsce

Na zdj. automat paczkowy DPD (fot. wiadomoscihandlowe.pl)
DPD jest wiceliderem polskiego rynku urządzeń paczkowych. Firma inwestuje w tym obszarze już od dobrych kilku lat, ale rzadko chwali się liczebnością swojej sieci. Tym razem jednak uczyniła wyjątek, przy okazji przekroczenia symbolicznej granicy.

Jak dowiedział się portal wiadomoscihandlowe.pl, DPD ma już w Polsce 5 tys. maszyn paczkowych. Tymczasem jeszcze w wydanym w czerwcu raporcie Last Mile Experts mogliśmy prz...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
07.09.2023 / 16:21
StoryEditor

Polska, włoska, azjatycka, a może wege? Która kuchnia najbardziej zyskuje nad Wisłą na popularności?

Z raportu ”Polska na talerzu 2023”, przygotowanego przez Makro Polska wynika, że klienci częściej zamawiają w restauracjach  dania wegetariańskie i wegańskie (for.Shutterstock)
Polacy od lat największą miłością darzą dwie kuchnie, swoją narodową i włoską. Badania przeprowadzone przez Makro Polska i zaprezentowane w raporcie „Polska na talerzu 2023” pokazują, że potrawom z rodzimym oraz włoskim rodowodem mocno po piętach zaczynają deptać dania wegetariańskie i wegańskie.

Raport „Polska na talerzu” przygotowywany cyklicznie przez firmę Makro Polska, właściciela hurtowni Makro Cash & Carry oraz franczyzowej sieci Odido, to swoisty barometr ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
04.09.2023 / 19:54
StoryEditor

Polska kuchnia, polskie wino i ekologiczne podejście do biznesu. Jak ten miks sprawdza się w branży HoReCa?

Marek Dymkowski, właściciel hotelu Niemcza Wino & SPA, stawia na polską kuchnię bazującą na lokalnych składnikach, polskie wino i proekologiczne rozwiązania technologiczne (fot. materiały prasowe)
Staramy się, aby jak najwięcej składników, które wykorzystujemy, pochodziło od lokalnych dostawców. A najważniejszym produktem, który ma do nas sprowadzić gości, jest wino, które tworzymy sami, z własnych składników – mówi w rozmowie z portalem wiadomoscihandlowe.pl Marek Dymkowski. Dla właściciela hotelu Niemcza Wino & SPA oraz restauracji Dobry Rocznik ważne jest również prowadzenie biznes w duchy zero waste.

Hotel Niemcza Wino & SPA chwali się tym, że jego menu bazuje na lokalnych produktach. Na ile HoReCa może być istotnym kanałem zbytu dla producentów mających w ofercie takie wyro...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
18. wrzesień 2023 11:33