11.09.2024 / 14:15
StoryEditor

Jak handel podejdzie do zbiórki opakowań w systemie? Możliwy model „parkingowy”

Butelkomat pod sklepem Biedronki (fot. Wiadomości Handlowe)

Handel przygotowuje się do wdrożenia systemu kaucyjnego i rozważa różne modele prowadzenia zbiórki – automatyczne i manualne. Jednym z rozwiązań może być „opcja parkingowa”.

Dane firmy Deloitte pokazują, że w najbliższych dziesięciu latach koszt wdrożenia i prowadzenia systemu może wynieść nawet 37 mld złotych, z czego same koszty inwestycyjne, czyl...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

01.10.2024 / 16:50
StoryEditor
Czy Burger King będzie rządził polskim rynkiem fast foodów? Sieć rzuca rękawicę firmie McDonald’s
Burger (mat. prasowe)

Jerzy Tymofiejew, CEO Rex Concepts, przedstawił plany dotyczące rozwoju marki Burger King i Popeyes na polskim rynku gastronomicznym. Ich głównym elementem ma być zwiększenie liczby restauracji należącej do popularnych amerykańskich sieci w Polsce i regionie CEE. Burger King chce zbudować skalę i dostępność, aby być bliżej swoich klientów. To oznacza, że firma rzuca rękawicę największemu konkurentowi sieci McDonald’s.

Rex Concepts to firma z branży QSR, którą w 2022 roku założyli Henry McGovern, Olgierd Danielewicz oraz Peter Kaineder - byli pracownicy AmRest. Celem ich inicjatywy było stwor...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07.10.2024 / 12:55
StoryEditor
Dostawców czeka rewolucja! Żabka chce przekształcić produkty dostępne w dyskontach i hipermarketach, aby odpowiadały klientom sklepów convenience [WYWIAD]
Sklep sieci Żabka (fot. Shutterstock)

- W Żabkach Café 2.0 instalujemy piece gastronomiczne i wprowadzamy nowy asortyment. Uważamy, że osiągniemy taką liczbę sklepów, żeby Żabka była miejscem kojarzonym z ciepłymi posiłkami i gastronomią. Dzisiaj mamy już wszędzie hot dogi, kawę, burgery, panini. Dodaliśmy do oferty też frytki, nuggetsy, zapiekanki czy churrosy. To zupełnie nowe produkty, które dzięki odpiekaniu w piecu, a nie w mikrofalówce, mają jeszcze lepszy smak i są chrupiące - mówi portalowi wiadomoscihandlowe.pl Adam Manikowski, dyrektor zarządzający Żabka Polska, wiceprezes zarządu Grupy Żabka.

Teraz priorytetem dla Żabki jest rozwój nowego konceptu bardzo mocno skierowanego na usługi gastronomiczne.

Właśnie dlatego inwestujemy w rozwój w Żabkę Café 2.0, szczegól...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

14. październik 2024 00:55