27.04.2020 / 15:47
StoryEditor

POFOG nie zaprzestaje obrony płatności gotówkowych. Trwa wymiana pism z GIS

(fot. Pixabay CC0)
Polska Organizacja Firm Obsługi Gotówki apelowała w ubiegłym tygodniu do Głównego Inspektoratu Sanitarnego o zaprzestanie zniechęcania do posługiwania się gotówką. GIS odpowiedział, ale treść repliki nie do końca satysfakcjonuje przedstawicieli branży. Jednak cieszą się z „zmiany oficjalnego przekazu”.

Polska Organizacja Firm Obsługi Gotówki przekonywała w piśmie do Głównego Inspektora Sanitarnego, że płatności gotówkowe nie wiążą się z większym ryzykiem zakażenia korona...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

31.01.2025 / 09:40
StoryEditor
Dariusz Garula, Vollmart: Rok 2025 będzie kluczowy dla polskiego rynku sprzedaży detalicznej
Dariusz Garula, dyrektor generalny sieci Vollmart (fot. Vollmart)

Dariusz Garula, dyrektor generalny Vollmart, przekonuje w mediach społecznościowych, że bieżący rok będzie kluczowy dla polskiego rynku sprzedaży detalicznej, ponieważ zmieniające się trendy konsumenckie, sytuacja gospodarcza czy technologie mogą wpłynąć na to, jak funkcjonują zarówno duże, jak i nowe powstające firmy.

Dariusz Garula, szef sieci Vollmart w Polsce, pokusił się o sformułowanie w mediach społecznościowych prognozy dotyczącej trendów w handlu detalicznym w 2025 r. Wskazał kilka kl...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

05.02.2025 / 23:58
StoryEditor
Sushi i onigiri chłodzone ciekłym azotem, czyli jak firma Sushi&Food Factor podbiła półki sklepów w Europie?
Anna Tubacka, prezes Sushi&Food Factor

Sushi&Food Factor to lider w produkcji gotowych zestawów sushi i dań kuchni azjatyckiej w Europie. Firma powstała w 2015 roku w Robakowie pod Poznaniem, skąd codziennie dostarcza produkty do 15 krajów Europy. Spółka łączy lokalne korzenie z globalną wizją, dostarczając świeże i innowacyjne produkty milionom konsumentów.

Firma Sushi&Food Factor rozpoczęła działalność w 2015 roku jako niewielka fabryka w podpoznańskim Robakowie, przekształciła się w lidera produkcji gotowych zestawów sushi i dań ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13. luty 2025 18:09