01.03.2018 / 10:08
StoryEditor

Zakaz handlu w niedziele: Lidl, Carrefour i Auchan będą zmieniać godziny pracy sklepów

W sieci Carrefour o godzinach otwarcia placówek będą decydować ich dyrektorzy (fot. Konrad Kaszuba)
Dłuższe godziny otwarcia sklepów w niektóre dni to obecnie najczęściej rozważana reakcja sieci handlowych na zakaz handlu w niektóre niedziele. Od kilku tygodni pojawiają się sygnały, że do takiego rozwiązania przymierza się Biedronka. Zmiany już zapowiedział Lidl i Carrefour, przymierza się do nich Auchan – czytamy na portalu Tvn24BiS.

Na łamach portalu Tvn24BiS rzeczniczka Lidla Polska Aleksandra Robaszkiewicz przyznała, że sieci wydłuży pracę swoich sklepów. W piątki i soboty placówki będą czynne do godz. 22...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 85% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23.04.2024 / 12:06
StoryEditor
W logistyce żywności nie ma miejsca na błędy
Agnieszka Czarnecka, managerka BOK w Greenyard Logistics Poland (fot. mat. pras.)
O wyzwaniach związanych z obsługą logistyczną sieci handlowych, ze szczególnym uwzględnieniem branży HoReCa – rozmawiamy z Agnieszką Czarnecką, managerką BOK w Greenyard Logistics Poland i Sławomirem Parolem, Site Managerem.

Jakie są największe wyzwania związane z obsługą logistyczną sieci handlowych?

Agnieszka Czarnecka: Obsługa logistyczna sieci handlowych, zwłaszcza w obszarze żywności z k...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

04.05.2024 / 12:00
StoryEditor
Wieprzowina bez uboju. Niemiecki start-up chce rozpocząć produkcję
Polędwica wieprzowa wyhodowana w laboratorium Myria Meat
Niemiecki start-up biotechnologiczny zaprezentował mięso wyhodowane w laboratorium. Uzyskane tkanki mają odpowiadać polędwicy wieprzowej. Produkt otrzymano z komórek świni, i jak zapewnia firma, jest wieprzowiną bez uboju.

Myria Meat, nieniemieckie laboratorium biotechnologiczne, chce zrewolucjonizować rynek żywności. „Mamy wiedzę technologiczną, aby położyć kres cierpieniom miliardów zwierząt, je...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 88% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

06. maj 2024 08:18