09.06.2025 / 08:55
StoryEditor

Marka Goat Farm w nowej odsłonie: Ten sam smak, nowa jakość na półce

Marka Goat Farm w nowej odsłonie: Ten sam smak, nowa jakość na półce

Eleganckie, ujednolicone i z sympatycznie wyglądającymi młodymi zwierzętami - tak wyglądają nowe opakowania serów marki Goat Farm. Nowością jest też informacja o ich wartościach odżywczych. Sam smak sera i jego składniki pozostały bez zmian.

Firma Euroser Dairy Group przeprowadziła rebranding marki Goat Farm.

Teraz opakowania kozich serów zyskały elegancką, granatową i spójną dla całej linii kolorystykę. Co więcej, poszczególne rodzaje serów zostały wyróżnione barwnymi paskami u góry opakowania. I tak sery kozie naturalne w plastrach i kawałku wyróżniają się na półce sklepowej błękitną nawigacją, bio - zieloną, wędzony - pomarańczową, a kozi/owczy - turkusową.

Cele rebrandingu i szanse dla detalu

Celem rebrandingu jest zwiększenie atrakcyjności wizualnej produktów, postrzegania jakości i rozpoznawalności marki Goat Farm. Dlatego też nowe opakowania to:

  • prosty i przejrzysty wizerunek marki (z młodymi kozą i owcą) w stylu „less is more”
  • atrakcyjne opakowanie przyciągające uwagę konsumentów i wzmacniające lojalność wobec marki
  • podkreślenie wartości produktów, takich jak: holenderskie pochodzenie produktu, czysta etykieta, informacja o nagrodach  (wyróżnienie otrzymane w International Taste Award w Brukseli). 

Dzięki tym zmianom, a także innej ekspozycji loga marki opakowania serów marki Goat Farm zyskały przejrzystość i stały się czytelne dla klientów.

A co te zmiany oznaczają dla sklepów? Przede wszystkim zwiększenie sprzedaży, szansę na pozyskanie nowych klientów, zapewnienie stabilności sprzedaży, a ponadto przewagę konkurencyjną. 

Zalety serów z mleka koziego

Producent zlecił wykonanie badań na temat makro- i mikroskładników kozich serów. Potwierdziły one, że są one odpowiednie dla alergików i bogate w składniki odżywcze. Na nowych opakowaniach pojawiła się więc informacja o wysokiej zawartości wapnia i białka. 

Sery w porównaniu do serów krowich wypadają o wiele korzystniej pod względem zawartości składników odżywczych. Warto też wiedzieć, że sery kozie są też łatwiej trawione przez organizm człowieka w porównaniu do serów krowich ze względu na występowanie w ich mleku większej ilości krótko-i średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych. 

I jeszcze jedna wartość: ser Goat Farm jest wytwarzany ze szczególnie łagodnego mleka koziego, które nadaje mu delikatności podobnej do typowej holenderskiej Goudy. Produkty te mają wyjątkowo lekki kozi aromat, a ser z koziego i owczego mleka w plastrach jest nawet delikatnie słodki.

Wszystkie sery Goat Farm wykazują różnorodność zastosowania, dopasowaną do potrzeb najbardziej wymagających konsumentów. I tak plastry sera Goat Farm są idealne do przygotowania zdrowych kanapek lub lunch boxów, podczas gdy kawałek sera Goat Farm stanowi zaskakujący składnik do gotowania lub jako dodatek do wina z winogronami. 

Sery marki Goat Farm w nowej odsłonie pojawiły się już w szerokiej dystrybucji. 

09. czerwiec 2025 08:55