03.04.2018 / 08:07
StoryEditor

Sezon grillowy to czas branży mięsnej

(fot. Konrad Kaszuba)
Od kwietnia rusza w Polsce sezon grillowy. Na zyski czekają firmy mięsne i wędliniarskie, bo na okres od kwietnia do końca sierpnia przypada zdecydowana większość rocznej sprzedaży tych produktów - pisze Rzeczpospolita.

Według danych GUS początek tego roku nie był zbyt udany dla branży mięsnej. Produkcja była niższa o 12 proc. niż rok temu. Dlatego wszyscy czekają na sezon grillowy.

Eks...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 60% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

27.11.2024 / 09:06
StoryEditor
Carrefour testuje nowe asortyment w ramach konceptu Outlet. Sieć wprowadza do oferty artykuły spożywcze i kosmetyki
Carrefour - w ramach testów - zaczął wprowadzać do stref outlet produkty FMCG, w tym żywność.(fot. LinkedIn)

Słodkie i słone przekąski, ale też antyperspiranty oraz płyny do kąpieli to nowe kategorie produktów, jakie pojawiły się strefach outlet działających w sklepach Carrefour. Oznacza to start testów, które Paweł Gadawski, dyrektor Działu Produktów Non-Food oraz Paliw w Carrefour Polska, zapowiadał na początku br.

W strefach outlet funkcjonujących w placówkach sieci Carrefour oferowane były dotąd artykuły przemysłowe, takie jak produkty do wyposażenia domu, tekstylia czy zabawki. Teraz si...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

05.12.2024 / 16:46
StoryEditor
Walka z marnowaniem wychodzi poza sklepy spożywcze. Too Good To Go łączy siły z Obi i ratuje rośliny
Współpraca miedzy Too Good To Go i Obi pokazuje, ze walka z marnowaniem może też objąć sklepy z branży DIY i produkty takie jak rośliny (fot. Shuterrstock)

Ponad 2 tys. roślin uratowanych przed utylizacją w ciągu czterech tygodni. Taki efekt przyniósł projekt prowadzony przez firmę To Good To Go oraz sieć marketów budowlanych Obi.

Firma To Good To Go, której misją jest walka z marnowaniem żywności, zaczyna rozszerzać ją na inne produkty, a tym samym rodzaje punktów sprzedaży, które mogą wejść z nią we wsp...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

08. grudzień 2024 09:43