13.07.2017 / 11:27
StoryEditor

Ograniczenie marnowania żywności fundamentalnym wyzwaniem dla handlu, producentów i konsumentów

(materiały prasowe)
Co roku w Unii Europejskiej marnowane jest ponad 21 mln ton żywności. Aż 35% Polaków przyznaje się do wyrzucania produktów spożywczych z powodu utraty daty ważności lub złego przechowywania. Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji zrzeszająca firmy detaliczne i dystrybucyjne wraz z Federacją Polskich Banków Żywności podjęły działania, aby zapobiec temu problemowi.

Firmy handlowe odpowiadają jedynie za 5 proc. strat tj. najmniej ze wszystkich podmiotów w całym łańcuchu dostaw, niemniej jednak chcą aktywnie brać udział w walce z marnotr...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30.04.2025 / 10:18
StoryEditor
Carrefour przerzuca się na piwo bezalkoholowe. Sieć chce zarobić na mocnym wzroście kategorii
Carrefour sukcesywnie rozszerza ofertę produktów bezalkoholowych (fot. Carrefour Polska)

Carrefour Polska przed nadchodzącą majówką rozszerzył swoją ofertę bezalkoholowych napojów No-Lo. Obejmuje ona 10 produktów 0%, które są dostępne w ponad 300 własnych i franczyzowych sklepach sieci.

Od kwietnia klienci Carrefour mogą zakupić jeszcze większy wybór mocktaili, czyli bezalkoholowych koktaili, które wpisują się w rosnący trend niepicia alkoholu. Badanie przepro...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

29.04.2025 / 10:40
StoryEditor
Luis Araujo, dyrektor generalny Biedronki, ujawnia strategię ekspansji sieci. Menedżer dopuszcza "pewien poziom kanibalizacji"
Luis Araujo - dyrektor generalny Biedronki (fot Łukasz Rawa)

Luis Araujo, dyrektor generalny Biedronki, podczas spotkania z dziennikarzami opowiadał o potencjale polskiego rynku, długofalowej strategii rozwoju największej sieci dyskontowej w Polsce oraz o ryzykach dla jej realizacji. Menedżer ujawnił, jakie obszary ekspansji są najbardziej obiecujące.

– Jesteśmy przekonani, że Polska zajmuje w Europie coraz bardziej strategiczną pozycję, kraj ma duży potencjał, aby wziąć aktywny udział w czymś, co nazywam reindustrializacją E...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02. maj 2025 05:18