13.10.2023 / 13:09
StoryEditor

Kto jest numerem 1 na polskim rynku pasztetów i zup z półki? Ten potentat zgarnął w Polsce niemal połowę udziałów

Krzysztof Stojanowski, prezes Profi S.A.
Firma Profi, producent pasztetów, zup i dań gotowych świętuje Jubileusz 30-lecia obecności na rynku. Spółka, która jest liderem rynku w pasztetach i zupach planuje jednak dalszy mocny rozwój?

Firma Profi S.A. powstała w 1993 roku. Po 30 latach według danych NielsenIQ jest obecnie jednym z największych producentów żywności w Polsce, numerem 1 w kategorii pasztetów (po...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02.07.2025 / 18:46
StoryEditor
Wojna cenowa wykrwawia sieci. Lidl i inni gracze próbują wyrwać się ze spirali promocji
Sieci handlowe działające w Polsce próbują małymi krokami wycofywać się z wojny cenowej - uważa Robert Pernak, dyrektor w firmie Simon-Kucher (grafika: Patryk Makowski, Gemini)

Do wojny cenowej bardzo łatwo przystąpić, ale bardzo trudno się z niej wycofać. Robert Pernak, ekspert ds. zarządzania cenami i dyrektor w firmie Simon-Kucher zauważa sygnały zwiastujące, że sieci handlowe, małymi krokami próbują uwolnić się ze spirali promocji, którą same nakręciły. Pytanie tylko, czy klienci są gotowi na zmianę reguł gry.

Z tego artykułu dowiesz się:

  • Dlaczego wojna cenowa, choć łatwa do rozpoczęcia, jest tak trudna do zakończenia?
  • Jakie są konsekwencje długotrwałej i agresywnej wojny n...
Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

21.06.2025 / 12:06
StoryEditor
Grycan modernizuje sieć lodziarnio-kawiarni. Po co to całe zamieszanie?
Nowy koncept lodziarnio-kawiarnia Grycan  ma zachęcać klientów do tego, żeby spędzali w nich więcej czasu i co za tym idzie, wydawali w nich więcej pieniędzy (fot. materiały prasowe)

Właściciel lodziarnio-kawiarni Grycan kontynuuje je proces modernizacji sieci. Rewitalizację przeszło już kilkadziesiąt lokali. Małgorzata Grycan, współwłaścicielka sieci wyjaśnia, czemu ma ona służyć.

Lodziarnio-kawiarnie Grycan w centrum handlowym Forum w Gdańsku i w galerii Poznania w Poznaniu – to dwa kolejne lokale tej sieci, które ostatnio przeszły proces mode...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

04. lipiec 2025 04:00