14.12.2021 / 11:20
StoryEditor

Sektor magazynowy oparł się pandemii. Kluczowe trendy na rynku nieruchomości komercyjnych

Magazyn (pixabay)
Rynek nieruchomości komercyjnych w Polsce odzyskuje tempo, ale uległ znaczącym przemianom. Wśród trendów na przyszły rok firma Savills prognozuje m.in. wzrost czynszów, dalszą popularyzację ESG i stawianie na innowacje.

Firma doradcza Savills podsumowała 2021 rok i przedstawiła prognozę trendów na kolejne miesiące. 

Zgodnie z przewidywaniami, w 2021 roku na rynku nieruchomości komerc...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16.10.2024 / 15:17
StoryEditor
Żabka podgryza Burger Kinga i McDonald’s! Czy sieć convenience będzie w stanie stworzyć prawdziwą alternatywę dla największych sieci fast food/QSR?

Żabka Polska stale rozwija swoją ofertę gastronomiczną. W coraz większej ilości sklepów, klienci otrzymają tam już nie tylko hot-dogi czy kanapki, ale i hamburgery, frytki, zapiekanki, tortille, jak i całą gamę dań gotowych do odgrzania. Firma pewnie stąpa po rodzimym rynku, tytułując się nawet największą siecią fast food w Polsce. Czy może ona stanowić realną konkurencję dla marek z sektora QSR? O komentarz w sprawie poprosiliśmy Jerzego Tymofiejewa, CEO Rex Concepts, master franczyzobiorcy Burger Kinga.

Dwanaście lat temu, Żabka Polska wprowadziła do swojej oferty pierwszą usługę gastronomiczną. Mowa oczywiście o sprzedaży hot-dogów, która niemalże od razu spotkała się z pozyty...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

17.10.2024 / 13:29
StoryEditor
Żabka coraz pewniej stawia na ofertę gastronomiczną. Wiceprezes Manikowski: nie zamierzamy zbaczać z tej drogi
Żabka z rozbudowaną ofertą gastro

Dyrektor zarządzający Żabka Polska Adam Manikowski przekazał, że sieć mocno pracuje nad rozwojem trzech konceptów. Jednym z nich są sklepy o większej powierzchni, w których klienci będą mogli skorzystać z obszernej oferty gastronomicznej. - Tworzymy trendy w Polsce, inspirując się najbardziej rozwiniętymi rynkami - mówi nam wiceprezes firmy.

W związku z debiutem Grupy Żabka na giełdzie papierów wartościowych, wiceprezes zarządu podzielił się w rozmowie z naszym portalem planami firmy na najbliższą przyszłość. A...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23. październik 2024 01:59