Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć ten artykuł.

25.07.2017 / 13:31
StoryEditor

Inspekcja handlowa skontrolowała nalewki, kiełbasy i pierogi. Wyniki są niepokojące

O ponad 8 pp wzrósło odsetek kiełbas o niewłaściwych parametrach fizykochemicznych (Pixabay CC0)
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła w I kwartale 2017 r. kontrole sprawdzające, czy artykuły te spełniały wymagania w zakresie jakości handlowej oraz dodatkowe wymagania zadeklarowane przez producenta. Zbadano pieczywo, kiełbasy, wyroby garmażeryjne oraz napoje spirytusowe. Wyniki kontroli nie dają wielu powodów do optymizmu.

Kontrole dotyczyły jakości handlowej pieczywa „ciemnego” oraz pieczywa z dodatkami smakowymi, kiełbas o różnym stopniu wysuszenia, rozdrobnienia i grubości batonu, pierogów, pyz...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

26.09.2025 / 13:18
StoryEditor
Wars wysiada z pociągu. Pierwsza samodzielna kawiarnia marki już tej jesieni! [TYLKO U NAS]

Wars szykuje się do dużych zmian. Firma, która od lat towarzyszy pasażerom kolei, wchodzi w zupełnie nowy format – własne kawiarnie. Jeszcze w tym roku w powstanie pierwszy lokal pod szyldem Wars. Gdzie otwarty zostanie lokal?

Wars wchodzi w zupełnie nowy format działalności. Marka uruchomi w Warszawie pierwszą wolnostojącą kawiarnię. Nowy lokal ma stać się uzupełnieniem dotychczasowych kanałów sprzed...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30.09.2025 / 08:35
StoryEditor
Aldi prezentuje raport na temat marnowania żywności w Polsce. Jakie produkty wyrzucamy najczęściej?
marnowanie żywności

Sieć Aldi przebadała kilkuset konsumentów z całej Polski, w różnych grupach wiekowych, by poznać ich strategie zakupowe i lepiej wspierać swoich klientów w walce z marnowaniem jedzenia. Czy młodzi wyrzucają jedzenie z innych powodów niż seniorzy? Które produkty spożywcze najczęściej wyrzucamy? Jakie są najpopularniejsze metody Polaków na ratowanie jedzenia?

Czy marnowanie jedzenia stanowi w naszym kraju poważnym problem? Zgodnie z raportem Aldi co drugi Polak przyznaje, że sporadycznie zdarza mu się wyrzucać żywność. Jednocześnie ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

11. październik 2025 08:30