23.03.2020 / 10:58
StoryEditor

Skutki koronawirusa odczują nie tylko małe firmy. Zagrożeni sprzedawcy towarów trwałych 

Małgorzata Anisimowicz, prezes zarządu PMR Restrukturyzacje (materiały prasowe)
Skutki pandemii już teraz bardzo mocno odczuwają mikroprzedsiębiorstwa i małe przedsiębiorstwa zatrudniające od kilku do kilkunastu osób, ale także te do kilkudziesięciu pracowników. W kilkumiesięcznej perspektywie rozmiar przedsiębiorstwa stopniowo będzie jednak tracić na znaczeniu – uważa Małgorzata Anisimowicz, prezes zarządu PMR Restrukturyzacje.

W ocenie ekspertów od restrukturyzacji, kluczowa dla przyszłości i bezpieczeństwa branży FMCG jest szybka reakcja na bieżące wprowadzane instrumenty pomocowe oraz umiejętność pr...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

24.07.2024 / 08:56
StoryEditor
Właściciel Żabki chętny na przejęcie lodowego biznesu firmy Unilever
Właściciel Żabki ma chrapkę na lodową cześć biznesu Unilevera, czyli marki takie jak Magnum oraz Ben & Jerry‘s (fot. Shutterstock)

Czy marki takie jak Magnum i Ben & Jerry‘s zmienią właściciela? Coraz więcej sygnałów wskazuje na taki scenariusz, bo w światowych mediach powrócił temat sprzedaży lodowej części biznesu koncernu Unilever. Wśród potencjalnych chętnych na jego przejęcie po raz kolejny wymieniony został fundusz CVC Capital Partners – właściciel Żabki.

Rozpoczęły się wstępne dyskusje z grupą inwestorów zainteresowanych przejęciem lodowej części biznesu Unilevera, do którego zaliczają się takie marki jak Magnum i Be...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

26.07.2024 / 18:38
StoryEditor
Rynek gastronomiczny wybuchł. Motorem rozwoju są foodtrucki, czyli mobilne bary na kółkach [NOWE DANE]
Bistro Pizza w Carrefourze w Galerii Wileńskiej w Warszawie (fot. wiadomoscihandlowe.pl)

Liczba placówek i podmiotów działających na szeroko pojętym rynku gastronomicznym wzrosła z niemal 70,4 tys. w 2011 r. do ponad 97,7 tys. na koniec I połowy 2024 r. To oznacza, że w ciągu 13 lat przybyło w naszym kraju grubo ponad 27 tys. firm. Czy pandemia rzeczywiście wywołała kryzys w branży? Co napędza rozwój gastronomii w Polsce?

W ciągu ostatnich 13 lat najwięcej przybyło firm w kategorii „restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne” z 40 960 do 62 134 na koniec I półrocza 2024 r. Jak wy...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

27. lipiec 2024 04:21