29.10.2020 / 20:02
StoryEditor

Złodzieje w maseczkach czują się dużo pewniej. Sklepy mają się czego obawiać

Złodziej w masce (fot. Pixabay/CC0)
Kto przed pandemią kradł z odkrytą twarzą, teraz robi to w maseczce. Złodziei nie przybyło, ale czują się dużo pewniej.

W całej Polsce trzeba nosić maseczki ochronne w pomieszczeniach i na zewnątrz – to idealna sytuacja dla złodziei, bo łatwiej się kradnie ze świadomością, że nie można ich zident...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
07.12.2023 / 08:00
StoryEditor
Polacy wciąż są w czołówce konsumpcji mięsa wśród Europejczyków
Roczna konsumpcja mięsa drobiowego, wieprzowego i wołowego na mieszkańca Polski, to 73,2 kg (fot. GettyImages)
Struktura konsumpcji mięsa w Polsce wyróżnia się na tle krajów OECD i Unii Europejskiej, do czego przyczynia się między innymi niższa cena mięsa w Polsce niż w krajach UE – wynika z raportu "Co, ile i jak jemy? Stan rynku mięsa w Polsce w 2023 roku" przygotowanego przez Strategy&.

Roczna konsumpcja mięsa drobiowego, wieprzowego i wołowego na mieszkańca Polski, to 73,2 kg, podczas gdy średnia w krajach OECD wynosi 69 kg, zaś w UE 67,9 kg. Mniej mięsa od ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
22.11.2023 / 10:37
StoryEditor
SmakMak kupuje nowy zakład produkcyjny i szykuje się do podboju rynku dań gotowych
Zakup zakładu produkcyjnego w Piniecu otwiera przed naszą firmą zupełnie nowe horyzonty plasując SmakMak w absolutnej czołówce producentów żywności convenience - mówi Tomasz Średziński, prezes SmakMak (fot. materiały prasowe)
SmakMak, polski producent dań obiadowych i przekąsek convenience, kupił od spółek z Grupy Mróz zakład produkcyjny wraz z gruntem w Poniecu (woj. wielkopolskie). Inwestycja ma umożliwić firmie dwukrotne zwiększenie mocy produkcyjnych. Skąd SmakMak miał na nią środki?

Nowo nabyty zakład o powierzchni 12 tys. mkw. zlokalizowany na 6-hektarowej działce znajduje się w bliskiej odległości od głównej bazy produkcyjno-logistycznej SmakMAK w Kąkole...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
07. grudzień 2023 08:09