02.10.2019 / 14:59
StoryEditor

Carrefour zaczyna testy w pełni autonomicznego sklepu Carrefour Flash

Zdjęcie Carrefour Flash opublikowane w mediach społecznościowych (fot. za: Linkedin)
Sieć Carrefour wystartowała z zamkniętymi testami konceptu sklepu autonomicznego. Detalista przygotował projekt wspólnie z amerykańską firmą AiFi, która w minionym roku ogłosiła partnerstwo z siecią Żabka - owocem tego sojuszu ma być również sklep autonomiczny.

O sprawie donosi lsa-conso.fr. Pilotażowa placówka Carrefoura zyska szyld Carrefour Flash i ma 56 mkw. powierzchni. Sklep oferuje 1500 indeksów produktowych, głównie żywność org...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30.12.2024 / 16:37
StoryEditor
Co będzie kształtować ceny kakao w 2025 roku? Ekspert opowiada o przyszłości branży słodyczy
Co będzie kształtować ceny kakao w 2025 roku? Ekspert opowiada o przyszłości branży słodyczy (fot. Shutterstock)

Kakao to kolejny obok kawy surowiec, którego ceny rosły i osiągały rekordowe poziomy w 2024 roku. Jednak tutaj sytuacja wygląda inaczej i jak wskazuje Jakub Jakubczak, analityk sektora Food & Agri z BNP Paribas, może ona ulec poprawie. Jakie czynniki będą kształtowały ceny kakao w 2025 roku?

W przeciwieństwie do rynku kawy, sytuacja na rynku kakao w 2025 roku może się poprawić. Jakub Jakubczak z BNP Paribas wskazuje, że "wstępne szacunki na sezon 2024/25 (rozp...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

08.01.2025 / 16:13
StoryEditor
Czy umowa UE-Mercosur to rzeczywiście tak duży problem dla polskiego sektora mięsnego? Ekspertka wskazuje na zagrożenia dla branży
Czy umowa UE-Mercosur to rzeczywiście tak duży problem dla polskiego sektora mięsnego? (fot. Justyna Czupryniak/canva)

Umowa handlowa między Uniią Europejską a krajami Mercosuru budzi poważne obawy wśród europejskich producentów mięsa, szczególnie w sektorze drobiu i wołowiny. Magdalena Kowalewska, dyrektor Biura Analiz Sektora Food&Agri banku BNP Paribas, wyjaśnia czy producenci mają się czego obawiać oraz o tym jakie wyzwania stoją przed polskimi producentami w obliczu tej umowy.

Zwiększenie kontyngentów na import mięsa z krajów Mercosuru może mieć znaczący wpływ na polski rynek - wyjania ekspertka. Średnia roczna konsumpcja mięsa w Polsce i konkurenc...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13. styczeń 2025 20:05