Barry Callebaut ma nowy rodzaj czekolady. Pierwszy wykorzystał ją Mondelez International
Po innowacyjnej słodko-kwaśnej różowej czekoladzie Ruby koncern Barry Callebaut prezentuje światu kolejną innowację: czekoladę z owocu kakaowca, bogatszą w wartości odżywcze i o świeżym, owocowym smaku. To ukłon w stronę millenialsów i pokolenia „Z”.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
2 komentarze
-
02.10.2019
Szanowni, nie do końca prawdą jest że wykorzystanie całego owocu kakaowca można nazwać innowacją - spełniającą oczekiwania pokolenia millenialsów. W klasycznej produkcji czekolady miąższ owoców nie jest wyrzucany. Stanowi on cenne źródło cukrów dla lokalnych spoleczności farmerskich. Jest wykorzystywany do produkcji napojów alkoholowych, kiszonek, zjadany na surowo. Ponadto moze służyć jako lekarstwo w tradycyjnej medycynie afrykanskiej i jest używany jako nawóz do innych upraw.
-
02.10.2019
Droga redakcjo, błonnik nie jest substancją odżywczą, a wręcz przeciwnie - WHO nie zaleca spożywania ponad 40g błonnika dziennie, ponieważ może doprowadzić do niedoborów składników odżywczych.