30.09.2019/10:52

Barry Callebaut ma nowy rodzaj czekolady. Pierwszy wykorzystał ją Mondelez International

Po innowacyjnej słodko-kwaśnej różowej czekoladzie Ruby koncern Barry Callebaut prezentuje światu kolejną innowację: czekoladę z owocu kakaowca, bogatszą w wartości odżywcze i o świeżym, owocowym smaku. To ukłon w stronę millenialsów i pokolenia „Z”.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • Arturro 02.10.2019

    Szanowni, nie do końca prawdą jest że wykorzystanie całego owocu kakaowca można nazwać innowacją - spełniającą oczekiwania pokolenia millenialsów. W klasycznej produkcji czekolady miąższ owoców nie jest wyrzucany. Stanowi on cenne źródło cukrów dla lokalnych spoleczności farmerskich. Jest wykorzystywany do produkcji napojów alkoholowych, kiszonek, zjadany na surowo. Ponadto moze służyć jako lekarstwo w tradycyjnej medycynie afrykanskiej i jest używany jako nawóz do innych upraw.

  • Daniel 02.10.2019

    Droga redakcjo, błonnik nie jest substancją odżywczą, a wręcz przeciwnie - WHO nie zaleca spożywania ponad 40g błonnika dziennie, ponieważ może doprowadzić do niedoborów składników odżywczych.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.