Burger King otwiera restaurację specjalnie zaprojektowaną na czasy pandemii [WIDEO]
Burger King zaprezentował swoje nowe restauracje zaprojektowane dla "świata COVID", z bezdotykowymi kabinami i loftami - podaje businessinsider.com.
Burger King właśnie ujawnił nowe plany radykalnego przeprojektowania swoich restauracji, gdzie opcje drive-thru i pickup są najważniejsze. Renderingi nowego projektu pokazują nowoczesnego Burger Kinga, który zmniejsza jadalnię i podnosi kuchnię, aby stworzyć więcej przestrzeni. Fizyczny obrys sklepu jest o 60% mniejszy niż tradycyjnego budynku Burger King.
Projekt jest zoptymalizowany pod kątem tego, co Burger King nazywa „światem COVID”, z półkami do odbioru, w których klienci mogą kupić burgera i frytki bez kontaktu z pracownikiem. W sklepie dostępne będą również punkty dostaw do punktow, w których klienci będą mogli składać zamówienia za pośrednictwem aplikacji mobilnej - podaje businessinsider.com.
Firma podała, że pierwsze restauracje Burger King z nowym projektem zostaną zbudowane w 2021 roku w Miami, Ameryce Łacińskiej i na Karaibach.
Restauracja przyszłości sieci Burger King (1)
Restauracja przyszłości sieci Burger Kong (2)
6