14.05.2021/12:29

Bruksela szykuje sektorowi spożywczemu rewolucję

W 2030 roku w całej Wspólnocie jedna czwarta pól ma być przeznaczona pod uprawy ekologiczne. Taka produkcja jest kosztowna, mniej efektywna i specjalizują się w niej z reguły niewielkie gospodarstwa. Konsumenci i przetwórcy żywności muszą więc przygotować się na drożyznę, a handel na duże problemy, chociażby natury logistycznej.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także