Ceny mięsa pójdą w górę. Wzrost może wynieść 30 proc.
Prezes związku Polskie Mięso Witold Choiński odpowiedział na pytanie jak reaguje branża mięsna na trudną sytuację za naszą wschodnią granicą.
Pozostało jeszcze 87% tekstu.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
2 komentarze
-
26.03.2022
Nie dajmy się zwariować. Ceny w ubojniach są bez zmian, ew. nastąpił symboliczny ruch w górę rzędu 5%, bardziej chyba wynikający z obecnej inflacji niż czegokolwiek innego. Mięso spokojnie można kupić poniżej 10zł/kg.
-
24.03.2022
Żywiec w skupie 4zł/kg, a mięcho w sklepie 40zł/kg? I to pompowane wodą 10-15%? Odbiło komuś? Kto to kupi? I ile wtedy miałyby kosztować wędliny? Po 100zł/kg może? Weźcie się zwijajcie już, krwiopijcy.
3