17.01.2020/00:04

Co jest ważne dla Polaków w trakcie zakupów? Cena, jakość a może ekologia?

Jak wynika z badania "Green Generation", przeprowadzonego przez Mobile Institute cena jest niezmiennie głównym czynnikiem, na jaki polscy konsumenci zwracają uwagę podczas zakupów spożywczych (37 proc.). W tej grupie znajdują się w większym stopniu kobiety (48 proc.), osoby w wieku 45-54 lata (50 proc.) oraz osoby z miast 100-200 tys. mieszkańców (53 proc.).

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • kel 24.01.2020

    POLACY ZNAJĄ SIĘ NA WSZYSTKIM. A NA GOTOWANIU TO JUZ WSZYSCY.
    CZY TYLKO POTRAFIĄ CZYTAĆ ETYKIETY.? RACZEJ NIE...
    1,jak można kupić piersi z kurczaka za 3,99zł za kilogram?
    2,dlaczego w jednej z sieci są w promocji na tackach tysiące sztuk kurczaków z naturalnego chowu a wszystkie o jednakowej wadze
    3,dlaczego biały twaróg kosztuje np 12zł a zmielony 7zł za kg
    4, dlaczego pierogi z mięsem kosztują 7,99 za kg gdzie farszu jest 60% a mięso do tego farszu kosztuje 12zł za kg?

    POLACY UWIELBIAJĄ BYĆ OSZUKIWANI BO MYŚLĄ ZE NISKIE CENY I ZNANY SZYLD TO JAKOŚĆ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. A WYSTARCZY LOGICZNIE POMYŚLEĆ I POLICZYĆ CZY DA SIĘ W OGÓLE TO WYPRODUKOWAĆ ZA TAKĄ CENĘ JAK NAPISANE JEST W ZAWARTOŚCI SKŁADU SUROWCA I INNYCH NAKŁADÓW KOSZTOWYCH

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.