Cukier wraca na półki, ale droższy o 25-30 proc.
Choć cena cukru w sklepach bije rekordy, bo od lat nie było tak drogo. Mimo to Polacy kupują ten produkt w większych ilościach ze względu na sezon przygotowania przetworów oraz z bojaźni o to, że będzie droższy.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Subskrypcja roczna (365 dni)149.99 zł - 365 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
3 komentarze
-
11.08.2022
Jakie 25-30% drożej? Skok z 3zł na minimum 5zł to jest ponad 60% i taniej nie ma. A miejscami jest 7-8zł czyli 130-150%.
-
10.08.2022
Niech się walą. Ja mam brytyjski - 6zł za 2 kg.
-
05.08.2022
Gońcie się cwaniacy. Załatwiłam z Czech po 3zł i grosza nie dam wam zarobić. A naiwniacy niech płacą i 10zł za kg jak lubią być robieni w konia.
3