20.09.2018/16:19

Czy producenci dostosowali się do zmian w znakowaniu żywności?

W grudniu br. miną 4 lata od wejścia w życie unijnych przepisów w zakresie znakowania żywności. Jak rozporządzenie zmieniło polską branżę spożywczą? Swoimi doświadczeniami dzieli się specjalista Centrum Znakowania Żywności oraz producenci.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • igi (nie Foods) 21.09.2018

    Ciekawe, w jaki sposób nazwa "jak u mamy" wprowadza konsumenta w błąd. Czyżby miał uwierzyć, że koncentrat zupy w proszku będzie taki jak przyrządzała jego mama? No, to już zakładałoby wyjątkową naiwność konsumenta. Przez takie interpretacje inspekcje ścigają porządnych producentów, zamiast walczyć ze sprzedażą pączków z ziemi, etykietami w rodzaju "przywraca życie", czy margarynami złożonymi głównie z tłuszczy trans, taki jak słynna osełka z Łukowa.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.