Dobro środowiska nie skłoni Polaków do zmiany diety. Jeśli ograniczą jedzenie mięsa, to ze względu na zdrowie albo na... ceny
Polacy nie wiążą swoich wyborów żywieniowych z wpływem na stan środowiska, ale są skłonni zmienić dietę w trosce o zdrowie – wynika z raportu „Talerz przyszłości” opracowanego przez nowo powstałe Interdyscyplinarne Centrum Analiz i Współpracy Żywność dla Przyszłości. Czego jeszcze można się z niego dowiedzieć o mieszkańcach naszego kraju?
Pozostało jeszcze 89% tekstu.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
2 komentarze
-
27.04.2023
Nie ma to jak zmuszać do zaprzestania jedzenia mięsa "bo środowisko", a tylnymi drzwiami walić miliony opakowań plastikowych dziennie na te wszystkie pseudo deserki, jogurciki, słodkie kanapki i inne bzdety. To samo z napojami w butelkach i kartonach - kolejne sztuk miliony dziennie. Tym niech się ktoś zajmie na początek i jak ten problem zostanie rozwiązany to wtedy pogadamy o mięsku.
Co najmniej tak, jakby produkcja roślinna była taka czysta i nieszkodliwa. Kolejny mit. To może w ogóle przestańmy jeść i zutylizujmy się dla dobra środowiska? Zostaną tylko "elity" i garstka sługusów. Nie z nami te numery.
Im więcej czytam tej nagonki na mięso tym więcej go jem. Człowiek nie bez powodu ma tak długi i skomplikowany układ pokarmowy - jesteśmy wszystkożerni i tak pozostanie. -
21.04.2023
Dobro środowiska wymyślone przez nieuków dla oszustów. Prosty przykład - przepakowywanie produktów w coraz mniejsze plastikowe opakowania celem oszukańczej podwyżki ceny to jest dobro środowiska ?, szkoda, że dziala tylko dla środowiska oszustów.
Potem pajac mówi, że to wina putlera.
3