05.03.2020 / 16:19
StoryEditor

Sól i zapałki już niemodne. Co znika ze sklepów w krajach z koronawirusem?

(fot. Pixabay)
Firma badawcza Nielsen przeanalizowała, na jakie produkty jest największy popyt w krajach, do których dotarł koronawirus. Okazuje się, że nie wszędzie jest tak samo.

W raporcie pod nazwą „Spiżarnia w czasie pandemii” odnotowano, że najaktywniej zapasy tworzą zapasy mieszkańcy Chinach, Stanów Zjednoczonych i w Włoch.

Z badania wynik...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 89% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

21.06.2025 / 12:06
StoryEditor
Grycan modernizuje sieć lodziarnio-kawiarni. Po co to całe zamieszanie?
Nowy koncept lodziarnio-kawiarnia Grycan  ma zachęcać klientów do tego, żeby spędzali w nich więcej czasu i co za tym idzie, wydawali w nich więcej pieniędzy (fot. materiały prasowe)

Właściciel lodziarnio-kawiarni Grycan kontynuuje je proces modernizacji sieci. Rewitalizację przeszło już kilkadziesiąt lokali. Małgorzata Grycan, współwłaścicielka sieci wyjaśnia, czemu ma ona służyć.

Lodziarnio-kawiarnie Grycan w centrum handlowym Forum w Gdańsku i w galerii Poznania w Poznaniu – to dwa kolejne lokale tej sieci, które ostatnio przeszły proces mode...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02.07.2025 / 20:21
StoryEditor
McDonald’s planuje ekspansję w Polsce. Nawet 1000 restauracji w zasięgu
Tomasz Rogacz, dyrektor generalny McDonald‘s Polska

McDonald’s jest obecny w Polsce od ponad trzech dekad, a tempo jego rozwoju nie zwalnia. Jak podkreśla w rozmowie z XYZ Tomasz Rogacz, dyrektor generalny McDonald’s Polska, firma nadal widzi ogromny potencjał wzrostu. - Pierwsza restauracja w Polsce powstała 33 lata temu w warszawskim Sezamie. Zaczynaliśmy od jednego lokalu – dziś mamy ich 583.

McDonald’s: Od jednego lokalu do ponad 580 – i to nie koniec

Według Tomasza Rogacza Polska pozostaje rynkiem o ogromnym potencjale w sektorze gastronomii. Jednym z czyn...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

04. lipiec 2025 03:39