02.11.2020/20:55

Duże ryzyko zakażenia koronawirusem u pracowników sklepów spożywczych

Badanie przeprowadzone w jednym z bostońskich sklepów wykazało, że aż 20 proc. pracujących tam osób miało COVID-19, z tego trzy na cztery zainfekowane osoby nie miały żadnych objawów - podaje medonet.pl.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

3 komentarze

  • Maxx 03.11.2020

    Dziwne że na tyle tysięcy osób przewijajcych sienprzez sklepy żaden nie został jeszcze zamknięty. W mojej ocenie lobby pracodawców którzy wymuszają na pracowników nie podawania powiązań.

  • z handlu detalicznego 03.11.2020

    Na 20 tysiecy pracownikow w mojej Firmie,zaraxzomnych jest 169. W kazdym wypadku nosicielem 0 w kazdym ze sklepow byla osoba,ktora przynisla wirus z domu. Zwykle rodzina pracujaca w szpitalu...a nastepnie dalej w kazdym ze sklepow pacjent 0 rozsiewal wirus na kolegow. Taka jest praktyka w naszej firmie (siec spozywcza). Zarazenie wiec nie pochodzi on miliona Klientow dziennie odwiedzajacych siec. W tych sklepach gdzie pracownicy przestrzegaja zasad,wirus nie jest przenoszony na Kolegow. Oto wnioski z wewnetrznej sytuacji.

  • Człowieczek 03.11.2020

    Sprzedawcy ryzykują, a dopłaty 100% podstawy dostają TELE-lekarze. Dziwny jest ten świat...

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także