13.07.2018/09:37

Fenomen drobiu. Rynek, który wciąż rośnie

W zeszłym roku drób awansował do pozycji najczęściej spożywanego gatunku mięsa na świecie. Natomiast Polska kolejny rok z rzędu pozostała jego największym producentem w Unii Europejskiej. Nasz kraj odpowiada już za 16% całej wspólnotowej produkcji mięsa i podrobów drobiowych.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.