Jak przy rosnących kosztach obronić jakość i ceny? Downsizing, skimpflacja, shrinkflacja to nie jest wyjście!
Przerzucanie części kosztów na klientów bywa konieczne, ale na mocno konkurencyjnych rynkach firmy mają niewielkie pole do manewru w tym obszarze. Z kolei obniżanie jakości produktów i usług zwykle dosyć szybko skutkuje utratą części klientów. Czy to jednak jedyne narzędzia w obliczu rosnących kosztów? Według ekspertów i praktyków, rezygnacja z dotychczas dostarczanego poziomu jakości lub podnoszenie cen to nie jedyne sposoby na okiełznanie rosnących kosztów produkcji.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
10