05.06.2018/09:24

Knajp przybywa, ale restauratorzy coraz bardziej pod kreską. Rekordzista ma miliony do oddania

W parze z błyskawicznie rosnącym popytem na usługi gastronomiczne i produkty sezonowe nie zawsze idzie dobra kondycja finansowa firm z tego segmentu. Restauratorzy, producenci piwa, napojów i lodów mają aż 273,8 mln zł długów – wynika z danych Krajowego Rejestru Długów.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

3 komentarze

  • oki 21.06.2018

    Jak kontrahenci nie płaca, to nie może być dobrze. Ja już musiałe 3 razy z kaczmarski inkasso korzystać, żeby odzyskać co mi się należało

  • Do Cook 19.06.2018

    Może nie wspomniał dlatego, że to nie jest artykuł promujący narzędzie KuMin.Sys?

  • Cook 19.06.2018

    A dlaczego autor nie wspomniał o ogromnym koszcie jakie generuje wyrzucanie jedzenia - to dotąd słabo ogarnięty obszar ale jego potencjał do redukcji kosztów jest bardzo duży.
    Potrzebne jest tylko dobre narzędzie do pomiaru nadmiaru produkowanej żywności (np. KuMin.Sys) oraz odpowiednie wykorzystanie tych informacji i wdrożenie działań naprawczych i optymalizacyjnych,

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.