05.06.2018/09:24

Knajp przybywa, ale restauratorzy coraz bardziej pod kreską. Rekordzista ma miliony do oddania

W parze z błyskawicznie rosnącym popytem na usługi gastronomiczne i produkty sezonowe nie zawsze idzie dobra kondycja finansowa firm z tego segmentu. Restauratorzy, producenci piwa, napojów i lodów mają aż 273,8 mln zł długów – wynika z danych Krajowego Rejestru Długów.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

3 komentarze

  • oki 21.06.2018

    Jak kontrahenci nie płaca, to nie może być dobrze. Ja już musiałe 3 razy z kaczmarski inkasso korzystać, żeby odzyskać co mi się należało

  • Do Cook 19.06.2018

    Może nie wspomniał dlatego, że to nie jest artykuł promujący narzędzie KuMin.Sys?

  • Cook 19.06.2018

    A dlaczego autor nie wspomniał o ogromnym koszcie jakie generuje wyrzucanie jedzenia - to dotąd słabo ogarnięty obszar ale jego potencjał do redukcji kosztów jest bardzo duży.
    Potrzebne jest tylko dobre narzędzie do pomiaru nadmiaru produkowanej żywności (np. KuMin.Sys) oraz odpowiednie wykorzystanie tych informacji i wdrożenie działań naprawczych i optymalizacyjnych,

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.