04.06.2018/14:51

Kontrole w ponad 50 lokalach Green Caffe Nero! 15 osób z zatruciem w szpitalu

18 osób zachorowało, z czego 15 trafiło do szpitala po spożyciu wyrobów oferowanych w kawiarniach Green Caffe Nero w Warszawie - ustalił portal wiadomoscihandlowe.pl. Wyroby - najprawdopodobniej skażone salmonellą – wyprodukowała należąca do operatora spółka Muffia Bakery. Sieć wstrzymała sprzedaż ciast z kremem.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • Monday 06.06.2018

    Jedyna znana mi marka która prowadzi sprzedaz kanapek i ciast bez witryn chłdoniczych na zwykłych blatach w temperaturze otoczenia. Kto odbiera lokale i zezwala na sprzedaz półproduktów jak jajka, tyńczyk, wędlina, kremy, piany, śmietana bez chłodzenia w 2018 roku! Skandal który musiał skończyć się zakażeniem, żeby cos się zadziało...Jak dla mnie do czasu wprowadzenia urzadzeń chłodniczych powinny miec zakaz sprzedaży tych produktów. Na moją wiedzę zatrucia zdarzały się na codzień tylko nie były one na masowa skalę i nikt nie był na tyle odwarzny żeby o tym mówić.

  • Barry 05.06.2018

    Jak to jest możliwe by prowadzić działalność gastronomiczną bez lodówek? - bo taki pomysł na tani biznes miała firma. Jak to jest możliwe by po takim zatruciu masowym ( z tego co czytałem na face to jest to już kilkadziesiąt osób!) nadal w takie upały dalej sprzedawać bez lodówek?. Dlaczego nie zamknięto green caffe nero natychmiast i narażano kolejne osoby na zatrucie - CO robi Sanepid ? Co robi green caffe nero skoro o zatruciach już dawno temu z tego co można wyczytać w sieci byli informowani mailowo?

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.