18.04.2023 / 09:15
StoryEditor

Kupujemy kiełbasę z certyfikatem QAFP

Kiełbasa polska Z Kaszubskiej Wędzarni (ZM Nowak)
61% Polaków ma większe zaufanie do produktów posiadających certyfikat jakości – wynika z badań przeprowadzonych przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego. Liczba konsumentów, które sprawdzają, czy produkty spożywcze posiadają certyfikat systematycznie rośnie. Gwarancja jakości staje się również ważnym, obok ceny, elementem decyzji w zakupie mięsa. Dla tradycyjnych polskich kiełbas taką gwarancję jakości zapewnia certyfikat QAFP.

System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP jest oficjalnie uznanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi procesem gwarantującym wysoką jakość produktów spożywczych, w tym wędlin i kiełbas. System według zasad strategii „od pola do stołu” – czyli: od hodowli i doboru odpowiednich zwierząt, poprzez ich żywienie, aż po tradycyjnie sprawdzony proces produkcji. Dla konsumenta kupno kiełbasy z certyfikatem QAFP oznacza zakup produktu o wyjątkowych walorach.

Warto podkreślić, że kiełbasy z certyfikatem QAFP produkowane są według tradycyjnych, sprawdzonych receptur i mają tzw. „krótką etykietę” – nie zawierają zbędnych dodatków ani polepszaczy smaku.

Więcej informacji o produktach QAFP dostępnych jest na stronie www.qafp.pl.

24. kwiecień 2024 01:11