KWG Superfoods szuka finansowania
W 2014 rozpoczynali od jednego food truck-a. Dziś sieć trzech lokali gastronomicznych „Kiełby w Gębie” karmi mieszkańców Warszawy. Właściciel sieci, KWG Superfoods planuje już rozwój w innych miastach Polski. Dlatego rozpoczyna emisję akcji i zamierza podwoić liczbę prowadzonych grill barów.
Sieć serwuje polskie jedzenie z grilla, w nowym street food-owym formacie. Najlepiej sprzedają się grillowane kiełbaski własnej roboty oraz kotlety schabowe w burgerowym wydaniu. Wszystko bez chemii i konserwantów – od lokalnego masarza z małopolskiej wsi.
Grupa KWG Superfoods, właściciel „Kiełby w Gębie”, szuka finansowania dalszego rozwoju i ogólnopolskiej ekspansji. Wspólnie z największą platformą equity crowdfundingową w Polsce - www.beesfund.com, jest pierwszą w kraju siecią grill barów, która oprócz sprzedaży kiełbasek, zamierza sprzedawać swoim klientom akcje. Spółka planuje pozyskać tą drogą 400 tys. zł i tym samym przyśpieszyć ogólnopolską ekspansję sieci grill barów.
Specjalnie w tym celu KWG Superfoods S.A wyemitowała 26 667 akcji o wartości 15 zł każda. W sumie spółka zamierza sprzedać 21 proc. udziałów spółki.
12