31.03.2020/14:39

Mrożone nowości w portfolio marki Makro Chef

Oferta sieci hurtowni Makro wzbogaciła się o sześć nowych, głęboko mrożonych przekąsek z kuchni azjatyckiej. Wszystkie przeznaczone są do szybkiego przygotowania i oferowane pod parasolem marki Makro Chef.

Wśród nowości znalazły się młode strąki z ziarnami soi, czyli edamame, które świetnie sprawdzą się jako osobna przystawka albo dodatek do zup czy mięs. Doskonale smakują blanszowane lub gotowane, posypane odrobiną soli. Mrożony produkt strączkowy zostanie szczególnie doceniony przez zwolenników kuchni wegetariańskiej oraz wegańskiej.

Z myślą o amatorach białka pochodzenia zwierzęcego, do oferty wprowadzono grillowane na węglu drzewnym szaszłyki z kurczaka w sosie Yakitori. Nowością są również mrożone kawałki kurczaka w panierce Karaage – japoński sposób przygotowania kurczaka oraz innych potraw, polegający na smażeniu składników na głębokim oleju.

Asortyment sieci hurtowni poszerzył się także o dalekowschodnie morskie przysmaki, posiadające certyfikat zrównoważonej hodowli (ASC) i pochodzące z odpowiedzialnie zarządzanych źródeł. Należą do nich: krewetki pokryte chrupiącą panierką Panko, krewetki białe przyprawione trawą cytrynową i kolendrą oraz krewetki białe zawijane w pasemka ziemniaków.

Linia Makro Chef to ponad 700 wysokiej jakości produktów i półproduktów spożywczych, w opakowaniach dostosowanych do potrzeb gastronomii. Powstają we współpracy z ekspertami i szefami kuchni. Przed wprowadzeniem do sprzedaży są też poddawane testom oraz ścisłej kontroli jakościowej tak, by jak najlepiej dopasować je do różnych potrzeb i typów biznesów gastronomicznych.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.